Predavanje: Cristiano Eirale

Poštovane kolege,

Obaveštavamo Vas da će gost Katedre Medicine sporta biti istaknuti sportski stručnjak, doktor Cristiano Eirale, specijalista Medicine sporta, lekar u Aspetar Klinici (Aspetar Qatar Orthopedic and Sport Medicine Hospital, Doha, State of Qatar), kao i predavač medicine sporta na Weill Cornell Medicinskom Univerztetu, New York, USA.

Cristiano Eirale je mlad, uspešan čovek bogate sportske i naučno-istraživačke karijere u oblasti fudbala. Specijalizaciju iz Medicine sporta završio je na Univerzitetu u Paviji, a doktorirao je na Univerzitetu u Kopenhagenu, kod čuvenog Prof. Per Holmich na temu sportskih povreda u fudbalu. Od 2016. godine rukovodi projektom na temu povreda u fudbalu i epidemiološkog istraživanja tih povreda u Azijskoj fudbalskoj ligi. Sarađivao je sa mnogim poznatim istraživačima, objavio je preko 50 publikacija u eminetnim časopisima, dve knjige i nekoliko poglavlja u knjigama. U njegovoj dosadašnjoj karijeri ističe se profesionalan doprinos Medicini sporta kao lekar prvog tima Nacionalne selekcije Katara, Nacionalne selekcije Alžira, ali i Fudbalskog kluba Milan. Učestvovao je u istraživanjima uzroka i težine povreda tokom Olimpijskih igara.

Doktor Eirale će u sklopu svog boravka, održati predavanje u petak 9. februara u 15h. na Katedri za Medicinsku fiziologiju na temu:
Football injuries and how they affect the performance“.

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite,
Katedra Medicine sporta