Pristupno predavanje dr Cristiano Eirale

Poštovane kolege,

Obaveštavamo Vas da će gost Katedre Medicine sporta, istaknuti stručnjak iz oblasti medicine sporta, doktor Cristiano Eirale, održati inauguraciono predavanje u petak 08. juna 2018. god. u 9h u Svečanoj sali Dekanata, Medicinskog fakulteta na temu:

” Injective treatments in sport medicine”

Nakon izlaganja, biće promovisan u zvanje “Visiting professor” Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Neki od Vas su već imali priliku da upoznaju dr Eirala na njegovom prvom predavanju, održanom na našem fakultetu 9. februara 2018. godine. Dr Eirale je specijalista Medicine sporta i od nedavno, šef medicinskog tima fudbalskg kluba Paris Saint-Germain. Poslednjih 10 godina radi  u sportsko- ortopedskoj bolnici Aspetar u Dohi (Aspetar, Qatar Orthopedic and Sport Medicine Hospital, Doha, State of Qatar), a predavač je medicine sporta na Weill Cornell Medicinskom Univerztetu, New York, USA.

Dr Eirale je u svojoj bogatoj karijeri timskog lekara, radio u fudbalskom klubu Inter Milan, Alžirskoj fudbalskoj reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u fudbalu održanom u Južnoafričkoj Republici, a od 2007. godine je šef medicinskog tima fudbalske reprezentacije Katara. Autor je više od 100 stručnih publikacija, nekoliko poglavlja i dve knjige. Njegova ekspertiza je epidemiologija sportskih povreda u fudbalu.

Srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite,

Katedra Medicine sporta