Poseta prof. dr Pieter D’Hooghe Laboratoriji za medicinu sporta i terapiju vežbanjem – Pristupno predavanje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu

U petak 17.06.2022. god, medicinski direktor Aspetar klinike, Doha, Katar, prof. dr Pieter D’Hooghe, posetio je Labortoriju za medicinu sporta i terapiju vežbanjem, u pratnji svoje supruge Valeri. Dr D’Hooghe je zajedno sa našim velikim prijateljem i dobrotvorom, prof. dr Nebojšom Popovićem, upoznao članove i saradnike Laboratorije, prodiskutovao o aktivnostima koje sprovodimo na zdravstveno-medicinskom i naučnom planu, ali i budućim idejama koje se pripremaju pod okriljem naše Laboratorije, nesebično ponudivši svoju pomoć i veliko iskustvo. Višečasovni razgovori članova Laboratorije sa prof. D’Hooghe i prof. Popovićem učvrstili su dodatno jednu plodonosnu saradnju koja se godinama unazad razvija između Laboratorije i Aspetar klinike. Ideje i sugestije koje je uputio prof. D’Hooghe, umnogome će pomoći daljem stručnom i naučnom razvoju, pre svega naših najmlađih saradnika.

Podsećamo da je prof. D’Hooghe specijalista ortopedije, usko specijalizovan za minimalno invazivnu artroskopsku hirurgiju skočnog zgloba, clan udruženja ISAKOS (Udruženje za artroskopiju, hirurgiju kolena i sportsku ortopediju), gde predvodi međunarodnu grupu medicinskih stručnjaka u oblasti artroskopske sportske ortopedije, nekadašnji vrhunski sportista i instruktor FIFA, stariji ortopedski konsultant za 7 fudbalskih timova Lige šampiona u Evropi, a od 2017. godine i u FK Crvena Zvezda. Takođe je i aktuelni direktor Klinike za ortopediju i sportsku medicinu Aspetar u Dohi, Katar, koja je jedna od najprestižnijih ustanova tog tipa u svetu.

Zato je izuzetna čast za sve članove Laboratorije da je nakon posete Laboratoriji, prof. D’Hooghe održao pristupno predavanje na temu: „There’s no such thing as simple ankle sprain in elite Sports“ i time stekao zvanje predavača po pozivu Medicinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu. Tokom pristupnog predavanja, prof. D’Hooghe je sa auditorijumom prepune Svečane sale Dekanata Medicinskog fakulteta u Beogradu podelio ogromno iskustvo koje poseduje u oblasti terapije i prevencije povreda skočnog zgloba. Ovo interaktivno predavanje je propratila veoma živa i dinamična diskusija, tokom koje su lekari iz oblasti sportske medicine, ortopedije i fizikalne medicine postavljali mnogobrojna pitanja i sa ovog predavanja otišli bogatiji za brojna iskustva.

Nadamo se da će u bliskoj budućnosti beogradska medicinska publika imati još prillika da uči od jednog velikog svetski priznatog stručnjaka kakav je prof. dr D’Hooghe.

Jedno veliko hvala.

Katedra medicine sporta