Dr Omar Al Seyrafi – prvi državljanin Katara koji postao je specijaliste sportske medicine

Ogromna čast i zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je dr Omar Al Seyrafi, postao novo pojačanje svetske sportsko-medicinske scene. Dr Al Seyrafi, poreklom iz Dohe, Katar, je nakon trogodišnjeg usavršavanja na specijalizaciji Sportske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu položio završni specijalistički ispit sa odličnim uspehom i time stekao zvanje specijaliste Sportske medicine. Istakli bismo da je dr Al-Seyrafi prvi katarski državljanin ikada koji je stekao zvanje specijalista Sportske medicine, čime je postavio temelj razvoja ove grane medicine među starosedeocima Katara.

Imenovanje prvog specijaliste Sportske medicine među državljanima Katara otvorilo je mogućnost za nastavak i razvoj saradnje između Medicinskog fakulteta u Beogradu i renomirane svetske klinike u oblasti Sportske medicine –  Aspetar. Podsetićemo Vas da je saradnja ove dve ustanove otpočela na inicijativu prof. dr Nebojše Popovića, svetski poznatog ortopeda i nosioca zlatne olimpijske medalje u rukometu, koji je dr Al – Seyrafiu predočio kvalitet i višedecenijsku tradiciju usavršavanja u oblasti sportske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ohrabrivši ga tom prilikom da svoj put usavršavanja u ovoj oblasti otpočne upravo u našoj ustanovi. Veoma smo ponosni na činjenicu da su dugogodišnje iskustvo i tradicionalno vrhunski kvalitet edukacije Katedre sportske medicine u Beogradu bili ti koji su pomogli dr Al – Seyrafiju da odabere našu ustanovu za svoje usavršavanje i sticanje zvanja specijaliste Sportske medicine. Završni specijalistički ispit dr Al – Seyrafija protekao je kao jedna dinamična diskusija i živopisna razmena iskustava između kandidata i ispitne komisije koju su činili: prof. dr Dragan Radovanović, prof. dr Danica Grujičić, prof. dr Ljubica Konstantinović, prof. dr Vojislav Parezanović i prof. dr Aleksandra Isaković. Tokom svog usavršavanja na Medicinskom fakultetu u Beogradu, dr Al – Seyrafi je učestvovao i kao predavač na radionicama Laboratorije za medicinu sporta i terapiju vežbanjem, kao i kontinuiranoj medicinskoj edukaciji organizovanoj povodom obeležavanja petogodišnjice postojanja obnovljene Laboratorije za medicinu sporta i terapiju vežbanjem, na kojima je nesebično delio svoje znanje i iskustva.

Nadamo se da će ovaj značajan događaj predstavljati temelj buduće saradnje naše Laboratorije i dr Al-Seyrafia i da nas u budućnosti očekuje još mnogo uspešnih zajedničkih projekata.