Zorana Bukvić
Zorana Bukvić

Razlog upisa na Master studije PAHET

Želja za proširivanjem znanja i za ličnim usavršavanjem. Mogućnost upisa na doktorske studije nakon završenog mastera.  Sve pohvale! Posebno profesorima, za angažovanje, entuzijazam i želju da udovolje našim svestranim interesovanjima iz različitih naučnih oblasti.

Biografija:

Rođena je 10.03.1993. godine u Priboju. Osnovnu školu i gimnaziju (prirodno-matematički smer) završila je u rodnom gradu. Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerzitet u Beogradu, upisala je 2012, a završila 2016. godine, kao student generacije, sa prosečnom ocenom 9,33 i ocenom 10 sa završnog ispita. Trenira atletiku punih 11 godina. Od 2008. godine nastupa za reprezentaciju Srbije u disciplini skoku u vis. Višestruka je prvakinja države u ovoj disciplini (od pionirskih, pa do seniorskih dana). Kao mladja juniorka učestvovala je na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF-u) u Tampereu 2009. godine.Nastupala je na brojnim internacionalnim takmičenjiama, mitinizima, kupovima Evrope, Balkanijadama… 2011. godine osvojila je srebro na Prvenstvu Balkana za juniore. Od..septembra 2016.  je zaposlena honorarno u Atletskom klubu “Voždovac” Beograd, kao trener mlađih uzrasnih kategorija.

U okviru pedagoške prakse (iz predmeta Teorija i tehnologija rekreacije na FSFV) provela je u avgustu 2015. god. u RH centru “Čigota” na Zlatiboru 14 dana, radeći sa decom uzrasta od 12-18 godina, koja imaju problem sa gojaznošću. Ova praksa pružila joj je dragoceno iskustvo i još jednom je uverila da je u rešavanju ovakvih problema neodvojiva saradnja lekarske i trenerske struke. Iskustvo stečeno kroz ovaj program bilo je motiv više za upis na ovaj master.

Oblasti interesovanju su joj sport, medicina sporta, rekreacija, atletika, fizičko vežbanje i pravilna ishrana u službi zdravlja, vežba kao preventiva i vežba kao lek.

Odbranjen Master rad pod nazivom: Efekti programiranog vežbanja na formiranje svoda stopala kod dece predškolskog uzrasta