hana-mujdragic

Hana Mujragić

Razlog upisa na Master studije PAHET

Promocija zdravog načina života – fizičke aktivnosti i adekvatne ishrane –  naročito među ženama i starijim osobama u mom kraju. Propisivanje adekvatnih vežbi i nivoa fizičke aktivnosti odgovarajućim pacijentima i njihova primena u bolničkim uslovima.

Biografija:

Rođena sam 1989. godine u Novom Pazaru. Osnovne studije na Medicinskom fakuktetu u Beogradu upisala 2008., a završila 2014.godine sa prosečnom ocenom 9,39/10.00. Praktične veštine i kliničko iskustvo nakon studija sticala je radom u Opštoj bolnici Novi Pazar i na praksi u Nemačkoj – Klinika Charite, Berlin. Naučni rad u toku studija iz oblasti kardiologije prezentovala je na Evropskoj studentskoj konferenciji (ESC) 2014.godine na istoj klinici.
Trenutno je na drugoj godini specijalizacije Anesteziologije i reanimatologije. Tečno govori engleski i nemački jezik (Cambridge certificate in advanced English CAE – C1,  Sommersprachkurs Universitat Bamberg – C1).  Voli adrenalin i knjige, uživa u trčanju, planinarenju, putovanjima i učenju stranih jezika.