Prof. dr Karim Khan

Predavanje Prof. dr Karim Khan

Prof. dr Karim Khan, specijalista sportske medicine, profesor na Univerzitetu British Colombia održao je u okviru akrivnosti Belgrade Sports Medicine E Foruma predavanje na temu „Managing lower limb tendinopathies in 2020—What have we learned since 1996?“, 11. juna 2020.

Kao koordinator naučnog odseka  Kanadskog instituta za očuvanje fukcionalnosti koštano-mišićnog sistema, ali i glavni urednik najprestižnijeg časopisa u oblasti medicine sporta British Journal of Sports Medicine prof. dr Khan je predstavio najnovije smernice u oblasti dijagnostike i tretmana sindroma patelarne tendinopatije u populaciji vrhunskih sportista, sa kratkim istorijskim osvrtom na razvoj dostupnih dijagnostičkih metodologija u proteklih dvadeset pet godina.

Predavanje je bilo zaokruženo veoma aktivnom jednočasovnom online diskusijom u kojoj su domaći stručnjaci iz oblasti sportske medicine, radiologije i ortopedije podelili sopstvena iskustva i kroz mnogobrojna pitanja otklonili nedoumice koje su imali u vezi sa aktuelnim smernicama tretmana sindroma patelarne tendinopatije, ali i brojnim drugim temama uključujući preporuke adekvatne ishrane sportista i rekreativaca. Učesnici webinara su se uključili sa mnogobrojnih lokacija od Londona, Rige, preko Beograda, Niša, Sofije, Soluna, do Dohe i Dubajia, omogućivši na taj način veoma živopisnu razmenu iskustava.